5

HOT & cOol

Published at 2:46 PM in

Mungkin suria terlampau HOT semalam sampaikan kerap benar aku mendengar kata2 HOT keluar dari mulut ramai orang. Oleh kerana HOT jugalah, abah yang kini semakin kerap minum air cOol pula. Sekarang, ramai pula HOT lantaran intipati entri macam buat2 cOol pula. oh!! cOol semua~ Aku cuba nak membawa kamu2 sekalian menilai apa yang ada disebalik perkataan HOT dan cOol.

Soalan 1:
Jika ada orang kata begini kepada kamu, apa yang kamu faham??
Wah! Awak kelihatan HOT!?

Jawapan:
A.

Kamu kelihatan seksi/tampan tahap dewa kerana mempunyai bentuk tubuh yang mengancam disebabkan pil pelangsingan badan/ memakan telur mentah 4biji setiap hari.
B.

Kamu dihujani peluh dek kepanasan melampau terik matahari kerana hujan tidak turun hampir setahun.
C.

Riak wajah kamu kemerah2an kerana menahan amarah lantaran duit hutang yang kawan kepada kawan kamu pinjam masih tidak djelaskan dan tertunggak hampir 5bulan.
D.

Orang yang berkata demikian memerli kamu dengan kata2 yang pedas lagi menyakitkan hinggakan kamu menangis dengan kuatnya.
E.
Tiada di atas kerana HOT adalah perkataan berbahasa Inggeris yang kamu tidak tahu maksudnya.
Maka, kamu tidak pernah menggunakannya dalam perbualan sehari2an.




Soalan 2:
Jika ada orang kata begini kepada kamu, apa yang kamu faham??
cOol betol la awak ni!!

Jawapan:
A.

Suhu badan kamu di bawah takat beku iaitu -5'C disebabkan keseimbangan terma terhadap persekitaran kamu di Greenland, Alaska.
B.

Kamu seorang yang ramah/ mesra terhadap sekeliling berupa kaum keluarga, sahabat handai dan haiwan ternakan berupa katak dan mengkarung.
C.

Kamu diam membisu seribu bahasa apabila kawan kepada sepupu kamu mengatakan kamu sangat kolot dengan rambut ditocang kiri dan kanan kemudian dililit seterusnya diikat kemas diatas kepala.
D.

Orang yang berkata demikian memuji kamu dengan kata2 sinis kerana kamu sanggup menyanyi lagu "Aku Cinta Kepadamu" (Siti Nurhaliza) di hadapan secret admire kamu walaupun suara kamu sumbang tahap hujan turun tak berenti selama 7hari 7malam.
E.
cOol
Kamu tida
k pernah jumpa perkataan ini sepanjang kamu hidup di muka bumi.

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Post Details

5 Response to HOT & cOol

October 11, 2009 at 10:26 PM

kalau Warm??? :P

October 11, 2009 at 10:35 PM

nuruddin | Ray,
hurm..kena wat research semula. saya jaki balik yea? T.T

October 12, 2009 at 12:35 AM

uyull..you look hot!!awww...

October 12, 2009 at 2:43 PM

ain comeyl,
haha..kamu maksudkan yang mana haa??
kalu A. itu suday pasti!! (^^)

October 14, 2009 at 2:06 PM

tak lah..aku maksud kan yg E..
aku xtau ape maksud HOT tu..=p