2

episod 8: bakal graduan UTM kah??

Published at 10:56 PM in

Rabu menjelma lagi dan Acik masih setia di rumah batu separa papan beratapkan zink ini. Tugas harian Acik jalankan seperti biasa. Hari-hari yang berlalu tiada yang istimewa. Mungkinkah hari ini akan berlaku keajaiban kelapan dunia??

Oh..PASTI!! Semua rakan2 Acik sebuk membicarakan tentang majlis graduasi&konvokesyen yang bakal berlangsung tak lama lagi. Mungkin sinar cahaya sedang terbit di ufuk timur membawa sekali harapan Acik untuk menghabiskan sisa2 sebagai penganggur. Petang itu, Abah seperti biasa bersiap2 ke tempat kerja jam 4 petang untuk punch card. (Begitulah rutin harian kerja Abah. Pergi kerja jam 7.30 pagi. Balik jam 10.30 pagi. Rahsianya?? Biarlah rahsia..huhu ).
Rupanya kepulangan Abah kembali petang itu tidak sia2, ada membawa perkhabaran gembira. KONVOKESYEN UTM!!fewit~!Lama sudah Acik menantikan surat itu tiba. Sejak Acik diberitahu tentangnya dahulu beberapa hari sebelum itu. Oh..sebuk2 membacanya, Acik terkenangkan beberapa perkara:PENGINAPAN , BAJU CANTEK , KASUT BARU , BEG TANGAN BERGAYA , YURAN , JUBAH , GAMBAR..etc . Macam mana nih!! Tak ada persiapan lagi!! Hari yang dinantikan bakal menjelma tak lama lagi! OH my God!!

Jemputan ke Majlis Konvokesyen UTM ke 43
Raptai: 14 Ogos 2009
Tempat: Dewan Sultan Iskandar
Sesi: 5
Tarikh: 17 Ogos 2009
Hari: Isnin
(Takde sape nak datang waktu bekerja..sob..sob..)
Jam: 2 petang

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Post Details

2 Response to episod 8: bakal graduan UTM kah??

July 24, 2009 at 4:57 PM

waduh
tahniah!!

tibe2 lak berangan nk konvo cepat..
rupenye baru sem 1..huaa~~~

July 24, 2009 at 8:20 PM

fatin nazihah ashari,
terima kaseh~! :D

bley je konvo cepat. tiap2 sem amek la full kredit huhu (kalu larat la) ;p